50 jaar getrouwd: wat geef je cadeau?

50 jaar getrouwd: een gouden jubileum. Dat is een feestje waard, want een halve eeuw getrouwd zijn is een enorme prestatie. Zeker als het je ouders of grootouders betreft. Die mijlpaal wil je niet ongemerkt voorbij laten gaan. Maar wat geef je een stel dat 50 jaar getrouwd is?

Ideeën voor een gouden bruiloft

Gelukkig hebben wij wel wat ideeën. Want of het paar nu een groot feest geeft voor het 50-jarig huwelijk of ze laten het stilletjes voorbij gaan: je wil niet met lege handen staan. En je wil wel iets geven wat hun liefde vertegenwoordigd en waar ze daadwerkelijk iets aan hebben. Met onze persoonlijke cadeaus geef jij het beste ‘50 jaar getrouwd’-cadeau. 

Tip 1: Een stedenposter als cadeau

Als je aan je (groot)ouders vraagt waar ze elkaar hebben ontmoet voor het eerst, kunnen ze dat ongetwijfeld in geuren en kleuren beschrijven. Zo’n bijzonder moment dat ze al minimaal 50 jaar samen houdt wordt niet snel vergeten. Misschien was het de eerste vakantieliefde of waren ze jeugdliefdes in het dorp waar ze opgroeiden. De vonk sloeg over en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Van die exacte plek - van de vakantiebestemming tot het dorp waar ze wonen kun je een stedenposter laten maken. 

Onze stedenposters hangen al in duizenden huishoudens in Nederland en België en je kunt er iedere plek op de wereld op vastleggen: van Nijmegen tot Nieuw-Zeeland. De plek waar het koppel elkaar leerde kennen, de stad waar ze al hun hele leven wonen of waar ze de bruiloft 50 jaar geleden vierden. Met onze handige editor kan je de kaart in- en uitzoomen en op die manier de juiste plek kiezen. Is dat niet een topcadeau voor een gouden bruiloft?!

Deze plattegrond kan je afbeelden op papier, forex (kunststof), dibond (aluminium), op een muurcirkel en zelfs op een puzzel

Geef een stedenposter cadeau

Een sterrenhemel als 50 jaar getrouwd cadeau

Het staat in de sterren geschreven. Dat specifieke moment dat ze elkaar leerden kennen, toen ze elkaar 50 jaar geleden het ja-woord gaven of een andere belangrijke gebeurtenis voor het powerkoppel. Op iedere dag en plaats staan de sterren anders. Die sterrenhemel uit het verleden kunnen wij voor je op zoeken en daarvan kan je een poster laten maken. 

Niet alleen zorgt de herinnering die bij de sterrenheme hoort waarschijnlijk voor een emotionele reactie, het hangt ook nog eens ontzettend leuk aan de wand. Je kunt namelijk de sterrenposters gemakkelijk zelf maken door de datum en plek in onze editor in te voeren. En wij doen de rest. Je kunt zelf uit een uitgebreid kleurenpallet kiezen zodat de poster helemaal aansluit op het interieur van het stel. 

Bestel een sterrenhemel

Sterrenbeeld posters voor een spiritueel stel

Is het koppel helemaal into astrologie? Passen hun sterrenbeelden net zo goed bij elkaar als Mario en Luigi? Dan is een sterrenbeeld poster een perfect cadeau voor de gouden bruiloft. 

Iedere geboortemaand staat voor een bepaald sterrenbeeld en daarbij horen kenmerken. De volgende sterrenbeelden passen volgens de astrologie het beste bij elkaar:

 • Waterman is een perfecte match met Leeuw, Tweelingen, Weegschaal, Ram, Boogschutter en Maagd.

 • Vissen zijn een perfecte match met Maagd, Schorpioen, Kreeft, Stier, Steenbok en Weegschaal.

 • Ram is een perfecte match met Weegschaal, Tweelingen, Leeuw, Boogschutter, Schorpioen en Waterman.

 • Stier is een perfecte match met Schorpioen, Kreeft, Maagd, Vissen en Steenbok.

 • Tweelingen is een perfecte match met Boogschutter, Weegschaal, Leeuw, Ram, Tweelingen en Waterman.

 • Kreeft is een perfecte match met Steenbok, Stier, Leeuw en Vissen. 

 • Leeuw is een perfecte match met Waterman, Schorpioen, Weegschaal, Ram, Leeuw en Boogschutter. 

 • Maagd is een perfecte match met Vissen, Stier, Weegschaal, Kreeft en Steenbok. 

 • Weegschaal is een perfecte match met Ram, Tweelingen, Leeuw, Waterman en Boogschutter. 

 • Schorpioen is een perfecte match met Stier, Leeuw, Maagd, Kreeft en Vissen. 

 • Boogschutter is een perfecte match met Tweelingen, Leeuw, Ram, Weegschaal en Waterman. 

 • Steenbok is een perfecte Match met Kreeft, Stier, Vissen, Schorpioen en Maagd. 

Net als de steden- en sterrenposters kun je de poster helemaal personaliseren met een unieke tekst en laten printen in een kleur naar keuze. 

Bestel een sterrenbeeld poster

Je 50 jaar getrouwd cadeau personaliseren

Het leuke van de producten van Printmijnstad.nl is dat je de cadeaus volledig kan personaliseren naar de smaak van de ontvanger. Kies je favoriete materiaal, formaat, kleur en ophangsysteem. Door de enorme keuzes past een poster van Printmijnstad thuis in ieder interieur. 

Maar misschien overweldigen de vele keuzes je of vind je het lastig om voor het interieur van een ander de juiste kleur te kiezen. Geen nood: je kunt ook als zilveren huwelijkscadeau een cadeaubon geven. Sinds kort bieden wij namelijk cadeaukaarten aan met een minimaal bedrag vanaf 25 euro. Zo kan je het koppel zelf laten kiezen wat zij aan de muur hangen. 

Bestel de cadeaukaart
Steden posters

Typ hier je plaatsnaam en maak je eigen stedenposter!

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling