Printmijnstad Blogt:

7 redenen om vandaag nog te beginnen met puzzelen

Het zijn bizarre tijden en er wordt al voldoende over geschreven en gezegd. Niet nodig om hier dus dieper op in te gaan. Maar het is logisch dat je meer dan normaal in je hoofd zit. Je hebt minder vrijheid en de muren komen misschien af en toe op je af. Maar wist je dat puzzelen ontzettend goed voor je is? Daarom geven wij je zeven redenen om vandaag nog te beginnen met puzzelen. 

Printmijnstad Puzzel

Bestel nu jouw favoriete stadsplattegrond in puzzelvorm

#1 - Puzzelen werkt meditatief

Na het werk scrollen door je social mediatijdlijn of Netflixen. Je noemt het ontspanning. Maar eigenlijk zijn je ogen nog steeds gericht op het beeldscherm. Van deze beeldschermen komt blauw licht af en dat zorgt ervoor dat je ‘s avonds slechter slaapt. Stel eens een social media detox in en lees een boek of ga puzzelen. Je zult merken dat het meditatief werkt en de uren voorbij vliegen. En ’s nachts slaap je als een roosje. 

#2 Een legpuzzel maken verbetert je geheugen

Laat jij overal je sleutels slingeren? Kom je erachter dat je weer de verjaardag van een vriend of vriendin bent vergeten? Ga puzzelen! Het zorgt er namelijk voor dat je geheugen wordt getraind. Tijdens het puzzelen gebruik je de linker- en rechterhelft van je hersenen. Links staat voor de analytische kant, rechts voor creativiteit. Doordat deze helften met elkaar moeten samenwerken creëer je verbindingen tussen de hersenhelften én de individuele cellen. Vooral voor de korte termijn heeft het een positief effect op je geheugen. 

#3 Je wordt er productiever door

Acht uur aan één stuk werken? Vergeet het maar. Het wordt (met een lunchpauze tussendoor) van ons verwacht, maar het is helemaal niet realistisch. Voel je dus vooral niet schuldig als het jou niet lukt. Maak bijvoorbeeld taken van 25 minuten en geef je zelf 5 minuten pauze. Dit wordt ook wel de Pomodoro-techniek genoemd en zorgt voor een verhoogde productiviteit. Ga in die vijf minuten weg van je scherm en leg wat puzzelstukjes. Je traint je geheugen maar haalt jezelf uit de taak waarmee je bezig was. Daarna ben je weer klaar om verder te werken. Wedden dat die productiviteit omhoog schiet? 

#5 Puzzelen leert je om probleemoplossend te denken

Met een puzzel heb je een einddoel voor ogen, namelijk deze in elkaar zetten. Je vergroot je eigen probleemoplossende vermogen met het maken van een puzzel. Zit het even tegen? Dan zoek je andere manieren om alsnog de taak af te ronden. Misschien kan je die nieuw aangeleerde skills dan ook toepassen op andere vraagstukken in je leven of op je werk. 

#6 Bij het leggen van een puzzel maak je dopamine aan 

Dopamine, dat geluksstofje dat wordt vrijgegeven als je verliefd bent, chocolade eet, of.. een puzzel legt! Het werkt als een beloningssysteem voor je hersenen wanneer je 'n stukje goed legt. Je wordt er dus niet alleen maar blij van, maar een dopamineshot leidt ook tot een een verhoogde concentratie, meer optimisme en vertrouwen. 

#7 Puzzelen ontwikkelt de fijne motoriek van je kinderen 

Wist je dat puzzelen voor kinderen ook goed werkt? Ook hun geheugen train je ermee. En de fijne motoriek. Dit zorgt ervoor dat kleine handelingen in vingers, tenen, armen en benen worden getraind. Denk aan het schoppen tegen een bal of het schrijven met een pen. Door je kinderen al vroeg te laten puzzelen, draagt dit hieraan bij wat ze verder gaat helpen op school en met sporten. 

Hang je legpuzzel op aan de muur

Een frustratie na het puzzelen: alle stukjes weer opruimen. Je hebt dagen, misschien wel wekenlang aan je puzzel gewerkt en binnen no-time wordt ‘ie weer van tafel geveegd. Zonde! Maar wist je dat je bij Printmijnstad ook puzzels kan maken van je eigen stadsplattegrond? Zo kan je de voordelen ervaren van puzzelen, gecombineerd met een leuke plaat aan de muur. Lijst je puzzel na het leggen ervan in en hang 'm aan de muur! Zo heb je er nog jarenlang plezier van.

Puzzels van Printmijnstad 

De plattegrond van jouw favoriete stad kan je nu ook op 'n puzzel laten drukken. In je favoriete kleur en in geschikt voor ieder niveau (252, 315, 500 en 1000 stukjes). Bestel de legpuzzel van jouw favoriete stad bij ons en ga de uitdaging aan!  

Bestel nu jouw favoriete stadsplattegrond in puzzelvorm

Toch niet waar je naar opzoek bent?

Ontwerp dan zelf een poster van je favoriete plaats!

Steden posters

Typ hier je plaatsnaam en maak je eigen stedenposter!

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling