Printmijnstad Blogt:

Slaapkamer inrichten

De slaapkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in je hele huis. Niet alleen breng je er een kwart van je leven door, het is ook belangrijk dat je iedere nacht een goede nachtrust pakt. Alleen op die manier kan je uitgerust aan je nieuwe dag beginnen. Met onze inspiratietips voor de slaapkamer zorg je er niet alleen voor dat je je slaapkamer door een ringetje haalt, maar ook dat ‘t een kalme omgeving is waar jij helemaal tot rust kan komen. Zodat je vol goede moed met een nieuwe dag kan starten. 

Je slaapkamer inrichten: 5 tips

Voordat je je slaapkamer gaat inrichten is het belangrijk om niet direct als een kip zonder kop aan de slag te gaan, maar eerst het grotere geheel te zien. Rust is de belangrijkste factor in je slaapkamer. Zorg daarom niet dat je overprikkeld gaat slapen, maar dat de slaapkamer een ruimte is waar je op een fijne manier de dag kunt afsluiten. 

Tip 1: maak een plattegrond van je slaapkamer

Haal even de innerlijke Piet Boon in je naar boven als je je slaapkamer gaat inrichten. Je wordt namelijk de eigen stylist van je slaapkamer. Teken de ruimte uit en teken zelf (of haal uit catalogussen) de gewenste meubelstukken. Knip ze uit zodat je ze gemakkelijk kan verplaatsen. Zo speel je met de ruimte en de meubels om te bekijken wat de beste indeling is. 

Tip 2: voeg een vloerkleed toe aan je slaapkamer

Heb je een grote slaapkamer? Dan is het slim om een vloerkleed toe te voegen en je bed erop te zetten. Kies bij een grote ruimte voor een groot bed en zet het bed op 2/3 van het kleed. Een vloerkleed is  meestal 2,5 bij 3 meter. Wil je het bed helemaal op het vloerkleed mét de nachtkastjes erbij? Dan heb je een kleed nodig van ten ministe 2,70 bij 3,5 meter. 

Het is namelijk heerlijk om ‘s ochtends uit bed te stappen en niet de koude vloer aan je voeten te voelen, maar een zacht vloerkleed. Daarnaast brengt zo’n vloerkleed warmte en gezelligheid aan in je slaapkamer en maakt ‘t de kamer optisch groter. 

Tip 3: gebruik rustgevende kleuren

Uitgerust wakker worden in je heerlijke slaapkamer en lekker in slaap vallen. Kies daarom voor kleuren die rust geven. Witte, beige, aarde- of pasteltinten zijn perfect voor jouw slaapkamer. 

Tip 4: Creëer rust met een grote kast

Wist je dat je lastiger in slaap valt met een slaapkamer die rommelig is? De term “rommel in je huis, is rommel in je hoofd” is dus echt toepasseiljk. Zorg dat je geen kleding laat rondslingeren, maar netjes opbergt. Kies voor een grote wandkast en ben streng voor jezelf. Haal je inner Marie Kondo naar boven en ruim die kast twee keer per jaar op. Heb je een outfit al meer dan een jaar niet gedragen? Gooi ‘m dan weg, verkoop de outfit of geef het aan een goed doel. Op die manier zorg je ervoor dat je kast een stuk leger is en je geen excuus meer hebt om je kleding rond te laten slingeren. Welterusten! 

Tip 5: Fleur je interieur op met leuke accessoires

Hoewel een slaapkamer vooral rust moet uitstralen, is het ook belangrijk dat je je er helemaal in thuis voelt. Een witte muur met alleen een bed is allesbehalve inspirerend. Kies dus daarom met zorg een aantal items die je neerzet of ophangt, om je slaapkamer wat huiselijker te maken. 

Een poster van Printmijnstad is een ideale opvulling voor je slaapkamer inrichting. Je kunt namelijk op onze plattegronden de plek ontwerpen waar je bent opgegroeid, waar je woont of goede herinneringen aan hebt. Naast de papieren versies nu ook verkrijgbaar in stevige muurcirkels. En met onze sterrenposters kan je bijzondere herinneringen uit je leven aan de muur vereeuwigen. Wedden dat je met een poster van Printmijnstad aan de slaapkamermuur als een roosje in slaap valt?!

Ontwerp je favoriete poster

Toch niet waar je naar opzoek bent?

Ontwerp dan zelf een poster van je favoriete plaats!

Steden posters

Typ hier je plaatsnaam en maak je eigen stedenposter!

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling