Printmijnstad Blogt:

Wabi Sabi

Wabi Sabi.. dat klinkt als een Japans gerecht. En dan zit je er niet ver naast. Het is alleen geen gerecht. Wabi Sabi is een gezegde in het Japans en het komt erop neer dat je schoonheid in imperfecties ziet. Dit kan je doorvertalen naar je interieur. Denk aan een ‘geleefde’ vloer, afgebladderde verf van een kast en tweedehands meubelstukken. 

Foto - https://www.instagram.com/p/B6vbZCWDAOh/

Wabi Sabi is meer dan alleen een interieurstijl

Ben je bij het lezen van de eerste alinea al naar tweedehands- en antiekwinkels gespurt? Wacht dan heel even. Wabi Sabi is meer dan een interieurtrend: het is een levenswijze die zich richt op minimalisme en ontspullen om op die manier meer rust in je hoofd en leven te krijgen. Kies dus met zorg de juiste meubels en decoraties uit en houd het rustig en opgeruimd. 

Wabi Sabi in je interieur

Een meubelstuk of accessoire dat gevoelig is voor veroudering of roest. Duurzame producten in plaats van massaproductie en -materialen. Dat is de basis van je Wabi Sabi interieur. We geven je graag wat Wabi Sabi interieurinspiratie.

Cortenstaal in je Wabi Sabi interieur

Corten -of cortenstaal- is staal dat rustig geroest wordt. In plaats van een glanzende, grijze plaat krijg je na verloop van tijd een geroeste plaat. (Wand)decoraties zoals platen, tafelbladen en zelfs volledige wanden van corten kan je verwerken in je wabi sabi interieur. 

Het gebruik van duurzame materialen

Duurzame producten zoals hout, wol, klei, bamboe, leer, steen en onbewerkte metalen zie je ook vaak terug in een Wabi Sabi interieur. Deze zorgen namelijk voor diepte en textuur in de kamer. 

Wabi Sabi in je badkamer

Wil je echt een statement maken in je badkamer? Plaats dan een koperen bad in je badkamer. Na verloop van tijd zal het bad langzaam verkleuren en krijgt ‘t een platina kleur. Combineer het met bijvoorbeeld met een natuurstenen wand of vloer en alle aandacht wordt er naartoe gezogen. 

Wabi Sabi op de muur

Net als de rest van je Wabi Sabi interieur hoeft ook je muur niet in perfecte staat te zijn. Je kunt ervoor kiezen de muren van je (nieuwe) huis niet te verven of stucken als de staat al verouderd is, maar er zijn ook voldoende Youtube-tutorials te vinden online om dit aan te pakken. Zoek maar eens op ‘distressed wall’. 

(Muur)decoraties in je Wabi Sabi interieur

Je muur, kasten of meubelstukken zijn nu helemaal into Wabi Sabi stijl. Maar vergeet niet de decoraties toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een strakke muurdecoratie om het contrast tussen imperfectie en strakke lijnen nog meer uit te vergroten. Een muurcirkel of poster van Printmijnstad is perfect te combineren met je ‘distressed wall’. 

Een poster van Printijnstad kan je in onze ontwerptool zelf ontwerpen. Bijvoorbeeld de plek waar je bent opgegroeid, waar je woont of goede herinneringen aan hebt. Naast de papieren posters zijn er nu ook stevige muurcirkels verkrijgbaar met jouw ontwerp. En met onze sterrenposters kan je bijzondere herinneringen uit je leven aan de muur vereeuwigen. Ontwerp en bestel jouw favoriete exemplaar bij ons. 

Ontwerp jouw poster bij Printmijnstad

Toch niet waar je naar opzoek bent?

Ontwerp dan zelf een poster van je favoriete plaats!

Zoeken

Op zoek naar een andere plaats?

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling