Printmijnstad Blogt:

Je woonkamer sfeervol inrichten? Wij geven tips

Een eigen huis waar je je helemaal thuis voelt. Superbelangrijk. Je wilt er na het werk tot rust komen, samen met je gezin tijdens het avondeten de dag doornemen of gezellige borrelavonden met vrienden houden. De woonkamer is een ruimte die veel gebruikt wordt en daarom is het belangrijk dat deze helemaal wordt ingericht naar jouw smaak. Wij geven je graag een aantal tips om je woonkamer sfeervol in te richten. 

Woontip 1: De woonkamer inrichten: kies je stijl

De stoel vervangen, een nieuw tapijt kopen en hé, die kandelaar in de etalage van de kringloopwinkel past vast wel bij je huidige interieur. Voordat je het weet verandert je interieur in een kleurrijke chaos. Dat kan leuk uitpakken, maar het kan ook zomaar zijn dat het een ratjetoe wordt omdat je het grotere geheel uit het oog bent verloren. Dat kan je gemakkelijk tackelen door eerst een stijl te kiezen: ga je voor klassiek, landelijk, industrieel of juist modern? Start bij de basis zodat je gestructureerd te werk gaat. 

Woontip 2: Maak een moodboard

De basis is nu gekozen, maar het is vaak lastig om de verschillende interieur-items met elkaar te combineren. Met een moodboard creëer je overzicht en kan je het beter als geheel zien. Ook handig als je met een interieurspecialist of iemand in een woonwinkel wilt uitleggen naar welke stijl je op zoek bent. Tegenwoordig vliegen de verschillende woontrends je om de oren. We lichten er een aantal toe:

  • Minimalistisch interieur: je woonkamer richt je in met zo min mogelijk afleidingen. Strakke lijnen, witte muren en weinig kleur zijn typerend voor deze woonstijl.
  • Urban jungle: gek op planten? Maak je eigen urban jungle. Vaak worden de muren wit gehouden en komt je hele woonkamer vol te staan met verschillende planten. Naast dat het er gezellig uitziet, is het ook nog eens supergezond!
  • Wabi-Sabi: het klinkt als een Japans gerecht en dan zit je er niet eens zover vanaf. Behalve dat het een gerecht is. Wabi-sabi is een Japanse levenswijze waarbij je het mooie in imperfecties gaat zien. In interieurs wordt dat vertaald naar afgebladderde verf op de trap, kasten die opgeschuurd worden en een ‘geleefde’ vloer. Kortom: een interieur dat verre van perfectionistisch is.

Zodra je moodboard klaar is, kan je er mee langs (online) interieurwinkels. Test verschillende verfstalen, vraag stoffen op en bepaal welke items het huis inkomen.

Woontip 3: Vergeet de accessoires in je woonkamer niet!

Je woonkamer is zo goed als ingericht, maar waarom echoot het nog zo? Vergeet geen accessoires toe te voegen die het geluid wat dempen. Leg een tapijt op de vloer en hang wat aan de wand. Onze tip? Een poster of muurcirkel van Printmijnstad. Verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren en stijlen, waardoor ‘ie thuis past in een klassiek, modern en industrieel interieur. 

Ontwerp je eigen muurdecoratie

Toch niet waar je naar opzoek bent?

Ontwerp dan zelf een poster van je favoriete plaats!

Steden posters

Typ hier je plaatsnaam en maak je eigen stedenposter!

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling