Zoek je slaapkamer-inspiratie om een rustige plek te creëeren? Wij geven tips!

Na een lange werkdag, druk gezinsleven of gezellige borrelavonden met vrienden ben je toe aan rust. En dat moet je slaapkamer uitstralen. Daarom geven we je in dit artikel slaapkamer inspiratie om deze plek in huis in te richten.

Hoe kun je je slaapkamer het beste inrichten?

De een valt in slaap zodra z'n hoofd het kussen raakt, de ander heeft nog urenlang plafonddienst. De inrichting van je slaapkamer kan je helpen om beter tot rust te komen. Wij geven een aantal tips:

 1. Investeer in een goed matras: goedkoop is duurkoop. Matrassen gaan gemiddeld zo'n 10 jaar mee, als je het omrekent naar de kosten per jaar valt de prijs mee. Ga vooraf naar een beddenwinkel en test matrassen uit: hierop wil je niet besparen. Een goed matras zorgt ervoor dat je beter slaapt en dat je minder last hebt van lichamelijke ongemakken. Dat is die extra prijs wel waard.

 2. Volgens 'Feng Shui' (een Chinese methode die harmonie creëert tussen mensen en hun omgeving) moet je het bed in lijn zetten met de slaapkamerdeur, maar niet er recht voor. Dit heet de 'commandopositie': je houdt hiermee een gevoel van controle en veiligheid, maar kunt toch ontspannen rusten.

 3. Vermijd felle kleuren als je in slaap wil komen: dit stimuleert. Handig als je 's ochtends wat lastig uit bed kunt komen, maar we raden toch wat zachtere kleuren aan. Lichte kleuren en bruintinten werken rustgevend. Let op: hoe donkerder de muur, hoe kleiner je slaapkamer lijkt.

 4. Laat elektronica buiten de slaapkamer: wil je goed slapen, dan kun je het beste een uur voordat je gaat slapen niet meer naar beeldschermen kijken. Die geven blauw licht af, die je slaapcyclus verstoren. Nog beter is het om alle electronica (je telefoon, een tv, tablet) buiten de slaapkamer te houden.

 5. Richt je slaapkamer in zodat jij er tot rust komt: met deze slaapkamer-inspiratie heb je een goede basis, maar natuurlijk wil je een stijl waar jij je lekker bij voelt. Is de slaapkamer naar jouw smaak, dan is het een ruimte waar je maar al te graag wat uren wilt doorbrengen.

Slaapkamerinspiratie om in te richten

Een lekker bed, nachtkastjes aan weerszijden van het bed, een kast waarin alles is opgeborgen: je hebt je slaapkamer helemaal ingericht naar jouw smaak. Maar om nog wat meer karakter te geven, kun je je slaapkamer wellicht voorzien van wat leuke accessoires:

 • Kies voor een bed dat aan weerszijden niet tegen de muur aan staat. Daardoor lijkt de ruimte groter en is het makkelijker om in bed te stappen.

 • Plaats een grote spiegel in de slaapkamer: hierdoor lijkt de slaapkamer groter.

 • Hang gordijnen hoog op en tot aan de vloer: dit creëert de illusie van hoogte en laat de ramen groter lijken.

 • Zorg voor voldoende (sfeer)licht.

 • Leg deels onder het bed een vloerkleed. Daardoor wordt het een harmonieus geheel én het is lekker om met je blote voeten hier overheen te lopen.

 • Kies niet voor allerlei kleine wanddecoraties, maar kies één of twee grotere items. Bijvoorbeeld de verschillende posters van Printmijnstad.

Kom tot rust in je slaapkamer

Lichte kleuren en subtiele accessoires maken van je slaapkamer een heerlijke rustige plek. De posters van Printmijnstad kun je helemaal in jouw favoriete stijl ontwerpen.

Slaapkamer inspiratie door Printmijnstad

Zoek je slaapkamer inspiratie? Kies voor de posters van Printmijnstad. Ideaal voor de woon- en slaapkamer omdat je ze helemaal naar je eigen wens kunt ontwerpen. We hebben verschillende posters die een mooie herinnering vereeuwigen. We zetten ze voor je op een rijtje:

 1. De steden- of coördinatenposter: daarmee vereeuwig je je favoriete plek op aarde (van Culemborgh tot Canada) aan de muur.

 2. De sterrenposter: daarmee laat je een speciale herinnering op een specifieke datum (bijvoorbeeld de geboorte van je kinderen) tot leven komen

 3. De sterrenbeeldposter: geef je sterrenbeeld (of dat van je partner) een mooie plek aan je slaapkamermuur.

Hopelijk hebben we je met deze tips wat slaapkamer inspiratie gegeven om deze ruimte - waar je zo'n 1/3 van je leven doorbrengt - te transformeren tot een oase van rust.

De posters van Printmijnstad

De posters van Printmijnstad hangen niet voor niets in honderden slaapkamers in Nederland en België:

 Gratis verzending 
 Onze producten worden gemaakt in Nederland 
 Unieke designs, gemaakt door jou
 Uit meer dan 500 reviews worden we gemiddeld beoordeeld met een 8,8


Zoeken

Op zoek naar een andere plaats?

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling