Printmijnstad Blogt:

6 Woontrends van dit moment

Heb je net een nieuw huis gekocht of kan je interieur wel een opfrisser gebruiken? In dit blog geven we je graag meer inspiratie voor jouw huis met de laatste woontrends. Sit back, enjoy en laat je inspireren.

Bang dat de woontrends niet aansluiten bij jouw persoonlijke voorkeuren? Onmogelijk! Er zijn zoveel verschillende stijlen die we terug zien komen, waardoor er altijd een stijl tussen zit die past bij jou. En met ruime keuze aan meubelstukken en accessoires kan je er een geheel eigen draai aan geven. 

Woontrend 1: Veel groen in je interieur

In 2018 zagen we de trend urban jungle ineens overal oppoppen. Hiermee tover je je woon-, slaap- of zelfs badkamer om tot letterlijk een jungle door het gebruik van veel groen, bloemen en planten. Ook anno 2021 zal je dit regelmatig terugzien in interieurtrends. Naast dat het ontzettend veel sfeer in je interieur brengt, zorgen veel planten ook voor een gezonde leefomgeving door de extra zuurstof die ze afgeven.

Dit jaar gaan we er wat verder in: de kleur groen komt veel terug in de rest van je interieur. Naast de groene planten, saus je ook de muren groen en kies je voor groene accessoires. Ook spelen duurzaamheid en natuurlijke materialen als licht hout, linnen en aardewerk een belangrijke rol. Combineer het groen met koele blauwtinten, pastelkleuren en zwarte accenten voor een gedurfde mix.

Woontrend 2: Soft Blush

Steeds vaker zien we de trend soft blush voorbij komen in woonkamers. Je kunt zelf kiezen in hoeverre je hierin meegaat, maar het is een uitgesproken stijl. Verwacht veel poederroze, gecombineerd met metallic- en goudkleurige materialen om de balans terug te brengen. Een fluwelen of velvet bank is een item dat je vaak ziet terugkomen in een soft blush interieur. 

Woontrend 3: Yellow Blush

De kleur geel: you love it or you hate it. Een ding is zeker: je haalt ‘t zonnetje in huis met deze woontrend! De kleur okergeel gebruik je op de muur, kussens op de bank of kies voor een geel vloerkleed. 

Woontrend 4: Wabi Sabi

De perfectie inzien van imperfectie. Deze woonstijl is gebaseerd op een Japanse levenswijze en gaat dus veel verder dan alleen de woontrend. Deze levenswijze vertaalt zich in je interieur naar kastjes met afgebladderde verf of een ‘geleefde’ houten vloer. Eerder schreven we al een apart blog over wabi sabi

Woontrend 5: Warm rood

Terug naar romantische tijden? Met warm en diep rode kleuren in je interieur kom je vanzelf in deze stemming. Combineer de dieprode kleuren met bloemenprints, fluweel en ronde accessoires. De oud-Engelse stijl nog wat meer geromantiseerd. 

Woontrend 6: Aardetinten

Aardetinten zijn here to stay. Houd je niet van een heel uitgesproken interieur of ben je bang dat je snel uitgekeken raakt op felle kleuren? Dan is het verwerken van aardetinten in je interieur altijd een goed idee. Uiteindelijk moet je woon- of slaapkamer een plek zijn waar je tot rust kan komen en niet overprikkeld raakt. 

Kies voor lichte muren en beige of bruinkleurige meubels. Om wat extra contrast aan te brengen, kan je gebruik maken van zwarte lijnen. 

Een interieurposter voor iedere woontrend 

In de verschillende interieurs heb je al steden- en sterrenposters voorbij zien komen van Printmijnstad. Een poster van ons past namelijk thuis in ieder interieur. Met keuze uit vijftien verschillende kleurstijlen, mogelijkheid om ‘t in cirkelvorm of op poster te printen en keuze uit drie materialen en twee ophangsystemen personaliseer je je poster helemaal naar jouw eigen stijl. 

Benieuwd hoe zo’n poster eruit ziet? Maak dan je eigen poster bij Printmijnstad. 

Maak een poster aangepast op jouw woonstijl

Toch niet waar je naar opzoek bent?

Ontwerp dan zelf een poster van je favoriete plaats!

Zoeken

Op zoek naar een andere plaats?

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling