Printmijnstad Blogt:

6 tips om je thuiskantoor slim in te richten

Deze gekke tijden vragen om aanpassingen op veel gebieden. Je vrienden of familie spontaan bezoeken zit er niet in, thuis houd je de boel continu draaiende en je kan nu niet je stoom afblazen in de sportschool of bij de koffie-automaat op kantoor. Nu je hele leven zich afspeelt tussen vier muren, kan de balans soms even zoek zijn. Je gezin, het klaslokaal,  de buitenschoolse activiteiten, sporten en je werk bevinden zich allemaal in Ă©Ă©n, op slechts een aantal vierkante meter. Door een aparte werkplek te creĂ«ren in huis zorg je voor meer focus en houd je de balans tussen werk en privĂ©. Wij geven je tips voor het inrichten van je thuiskantoor. 

Je thuiskantoor aan de keukentafel

Na bijna een jaar werken in een lockdown, komt het vast niet meer als een verrassing dat je productiever werkt in een eigen kantoor, dan aan de keukentafel. Helaas heeft niet iedereen de luxe van een eigen, afgesloten ruimte. Om niet te bezwijken onder fysieke en mentale klachten is het belangrijk om in ieder geval te zorgen voor een goede laptopstandaard met aparte muis en toetsenbord, een bureaustoel die verstelbaar is op de hoogte van de keukentafel. 

Naast deze basics, is het belangrijk dat jij je helemaal happy en goed voelt in je eigen huis tijdens het werk. Zorg daarom voor een opgeruimde tafel en zorg voor zo min mogelijk afleiding. Ook is het leuk wat accessoires in huis te hebben die je een fijn gevoel geven, tussen het werken door. Droom bijvoorbeeld weg bij een sterrenhemel van Printmijnstad. 

Je thuiskantoor in een aparte kamer 

Heb je een rommelzolder, kledingkamer of andere, loze kamer? Tover 'm om tot kantoor in huis. Op die manier scheid je werk en privĂ© en werk je productiever. Haal je inner-Marie Kondo naar boven en gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt. Teveel spullen en rommel in huis hebben, net als dat rommelige bureau, een enorm effect op je focus en innerlijke rust. Deze periode is perfect om te minimaliseren Ă©n direct een aparte ruimte te creĂ«ren om te werken. Wij geven je graag een aantal tips om je thuiskantoor in te richten. 

Gebruik je keukentafel en bureau waarvoor ze bedoeld zijn 

Wanneer je de luxe hebt van een afgesloten thuiskantoor, is het belangrijk dat je 'm ook op de juiste manier gebruikt. Start niet je werkdag door tĂłch nog vanuit de keukentafel te beginnen en werk je lunch niet weg achter je werkplek. Telefoon op vliegtuigstand, social media op snooze en geen huishoudelijke klussen tussendoor. Je krijgt meer vrijheid door thuis te werken, maar dat zorgt er ook voor dat je grenzen vervagen. Spreek een vaste tijd af dat je gaat lunchen en trek hiervoor tijd uit. 

Lunch aan de keukentafel en loop daarna een rondje buiten om je hoofd leeg te maken. Zie je telefoon niet als ‘ontspanning’, want onbewust krijg je toch weer prikkels mee. Spreek bijvoorbeeld vaste tijden af met jezelf wanneer je een rondje social media mag browsen. 

Maak van je werkplek een aangename plek 

Vier witte muren met een bureau in het midden, daar word je niet warm van. Weinig afleiding is goed, maar je moet ook een prettig gevoel hebben bij je werkplek. Werk met je gezicht naar het raam toe, zodat het licht niet op je scherm spiegelt. Zet een paar planten in je thuiskantoor. Het fleurt niet alleen de boel op, maar is daarnaast supergezond. Planten zuiveren namelijk de lucht en geven extra zuurstof af. Die planten, in combinatie met je kopje koffie in de ochtend zorgen ervoor dat jij met een hyperfocus aan je werkdag begint. 

Je wilt je muur niet vol hangen, maar het geeft de ruimte net iets meer body en zorgt voor minder galm. Kies bijvoorbeeld voor een sterrenhemel, stadsposter of muurcirkel van Printmijnstad om op te hangen aan je muur. 

Maak je thuiskantoor af met wanddecoratie van Printmijnstad

Maak een planning 

Wacht niet tot maandagochtend, maar maak alvast op zondagavond een planning voor de hele week. Dat kan voor het hele gezin zijn of voor je eigen werkplanning. In de ochtenden heb je de meeste hersencapaciteit (dus verspil die niet meteen met je routineuze rondje social media), dus zorg dat je dan het werk uitvoert waarin je gefocust moet zijn. Later op de dag kan je dan taken uitvoeren waarbij je minder denkvermogen nodig hebt zoals het bijwerken van de administratie, routinematige taken uitvoeren of een rondje bellen naar collega's of (potentiĂ«le) klanten. 

We zijn bij het maken van een planning vaak geneigd om teveel taken op een dag te plannen. Het gevolg? Een to do-list die niet af komt, waardoor je gedemotiveerd raakt. Na een aantal weken zal je merken dat je steeds beter weet wat jouw maximale capaciteit is. Plan daarop. Maak bijvoorbeeld een lijst met taken die Ă©cht af moeten op die dag. De overige klussen kan je als ‘optioneel’ plannen. Beloon jezelf als een taak af is, dat zorgt voor een natuurlijke stimulans en daarmee meer motivatie om door te vlammen. 

Zorg voor een zit/stabureau

Zitten is het nieuwe roken. Buiten je verplichte wandelrondje, is het ook belangrijk om tijdens het werken regelmatig te wisselen van positie. Dat kan het beste met een zit/stabureau. Zet bijvoorbeeld ieder uur een wekker zodat je wisselt van positie. Heb je geen budget voor zo'n bureau? Er zijn ook speciale laptopstandaarden die je zo hoog kan zetten, zodat je alsnog staand kan werken. Wil je meteen werken aan je conditie tijdens het werken? Schaf dan een bureaufiets aan. 

Plan voldoende rusttijd in en verminder je schermtijd 

Het is verleidelijk om, zodra je de deur van je thuiswerkkantoor dicht doet, op de bank te ploffen met een Netflixserie en je mobiel in je hand. Niet erg als het een keer voorkomt, maar maak er niet je gewoonte van. Nu je minder afleiding hebt in de vorm van visite, sportclubs en restaurantbezoekjes, is het gemakkelijk om in deze ongezonde gewoonte te vervallen. Ga tenminste twee avonden per week offline en speel een spelletje met je gezin of partner, leer jezelf een nieuwe, creatieve hobby aan of ga puzzelen. Het is bewezen dat dit verschillende gezondheidseffecten heeft, waaronder een betere focus. Bij Printmijnstad hebben we verschillende legpuzzels van jouw favoriete plek op de wereld voor ieder niveau. We hebben puzzels in 252, 315, 500 en 1000 stukjes. 

Bestel een legpuzzel van jouw favoriete stad

Toch niet waar je naar opzoek bent?

Ontwerp dan zelf een poster van je favoriete plaats!

Steden posters

Typ hier je plaatsnaam en maak je eigen stedenposter!

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling