Hoe verras jij je geliefde met Valentijnsdag 2024?

Valentijnsdag 2024 staat weer voor de deur. En misschien heeft je geliefde gezegd dat die niets hoeft. Maar stiekem is er op valentijnsdag altijd een klein verlangen: denkt de ander vandaag extra aan je, of niet? Bij valentijnsdag gaat het er niet om wie het grootste cadeau koopt. Het gaat vooral om het gebaar en even laten zien dat je er voor de ander bent.

En heeft je geliefde iets voor jou gekocht - ondanks dat jullie afspraken geen cadeaus te doen - terwijl jij met lege handen staat? Dan voel je je misschien behoorlijk bezwaard. Gelukkig hebben wij op deze pagina voldoende inspiratie voor jou, zodat jij aankomende valentijnsdag je voor hem of haar een mooi cadeau hebt.

Wanneer is valentijnsdag 2024?

Valentijnsdag valt ieder jaar op dezelfde datum, namelijk 14 februari. In 2024 valt Valentijnsdag op een woensdag.

Hoe is valentijnsdag ontstaan?

Valentijnsdag is ontstaan uit een oud Romeins feest genaamd Lupercalia, dat werd gevierd in februari. De precieze oorsprong van het feest is onduidelijk, maar het werd geassocieerd met romantiek en het vinden van een partner. In de vijfde eeuw besloot de kerk om de heilige Valentijn, een priester die gedood werd omdat hij huwelijken sloot tijdens een verbod op het huwelijk door de Romeinse keizer Claudius II, te eren op 14 februari. Sindsdien is Valentijnsdag een dag geworden waarop mensen hun geliefden eren met cadeaus en liefdesverklaringen.

Valentijnscadeaus om je geliefde mee te verrassen

Wil je je geliefde even een opsteker geven tijdens valentijnsdag? Dan wil je het liefst een cadeau geven met een speciale betekenis of een die een mooie herinnering met zich meedraagt. Op Printmijnstad ontwerp je zelf de mooiste posters. We zetten de verschillende posters voor je op een rijtje.

De stedenposter

Je geliefde heeft ongetwijfeld een speciale plek op de wereld waar die speciale herinneringen aan koestert. De woonplaats van je geliefde of de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet. Met een stedenposter leg je die herinneringen voor altijd vast.

Van Biddinghuizen tot the 'Big Apple': bij Printmijnstad ontwerp je een stedenposter in onze tool. Het enige wat je hoeft te doen is zoeken op plaatsnaam en je ziet de plattegrond. Deze kun je helemaal personaliseren - van kleuren tot het specifieke deel waarop je wilt inzoomen - zodat 'ie past in ieder interieur.

stedenposter formaat 50x70 cm

Ontwerp de stedenposter

Op zoek naar een uniek cadeau voor valentijnsdag 2024? Ontwerp een stedenposter voor je geliefde en vereeuwig een mooie herinnering voor altijd aan de muur. ❤

🤫 Psst... wil je een locatie op een unieke manier vastleggen? Dat kan, naast onze city posters, ook met een coördinaten poster

De sterrenposter

Zoek je een romantisch cadeau voor valentijnsdag? Dan is een unieke sterrenposter de beste keuze. Dit zijn sterrenhemels van specifieke datums, afgebeeld op een poster. Vandaar ook de uitspraak "het staat in de sterren geschreven". De datum van jullie trouwdag, de geboorte van jullie kind(eren) of een andere belangrijke gebeurtenis in het leven van je geliefde: de sterren stonden op dat moment op een bepaalde stand. En met onze editor kunnen we die sterrenhemels terughalen en op een poster printen.

poster store

Ontwerp een romantische sterrenposter

Wil je de romanticus uithangen, deze valentijnsdag? Dan is een romantische sterrenposter onze beste cadeautip. Leg de stand van de sterren op een bepaalde dag vast en vereeuwig een gebeurtenis voor altijd op een poster.

De sterrenbeeldposter

1 augustus? Leeuw! 28 januari? Waterman! Weet je geliefde precies welke sterrenbeelden bij welke geboortedatums horen en weet die alles over astrologie? Een sterrenbeeldposter mag dan niet missen aan de muur. Het enige wat je nodig hebt is de geboortedatum van je geliefde en wij zorgen dat het juiste sterrenbeeld wordt afgebeeld.

Personaliseer het valentijnscadeau zodat het zeker in de smaak valt!

Je wilt natuurlijk dat je cadeau op valentijnsdag in de smaak valt. Daarom is het belangrijk om het te personaliseren - zodat het helemaal in de smaak valt bij je geliefde. Dat doe je op de volgende manieren:

Kleurstijlen

Je kunt kiezen uit meer dan veertien verschillende kleurstijlen. Van zwart-wit tot felroze en alles daartussenin. Zo weet je zeker dat de poster past bij het interieur van je lover.

Vormen

Je kunt kiezen uit verschillende vormen. Je kunt de plattegrond op de volledige grootte van de poster laten afdrukken of in ronde of hartvorm. Ook kun je ervoor kiezen om de stadsposters staand of liggend af te drukken. 

Teksten

Je maakt valentijnsdag compleet met een mooie quote of persoonlijke tekst op je cadeau. Onze posters kun je voorzien van een eigen tekst. Heb je even geen inspiratie? Bekijk hier inspiratie voor poster quotes.

Materialen

Standaard worden onze posters op FSC-gekeurd papier afgedrukt. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor kunststof of aluminium? En wil je ‘n keer wat anders, dan kan je onze stedenposters ook op een muurcirkelpuzzel of telefoonhoesje laten afdrukken. 

Je valentijnscadeau ontwerpen bij Printmijnstad?

Kies je voor Printmijnstad, dan kies je voor:

✅ Gratis verzending
✅ Producten die in Nederland worden gemaakt
✅ Unieke posters die jezelf ontwerpt
✅ Posters mét ophangsystemen
✅ Een webshop met tevreden klanten: uit 500 reviews scoren we uitstekend op Trustpilot
✅ Een webshop met tienduizenden klanten die je al voorgingen

Steden posters

Typ hier je plaatsnaam en maak je eigen stedenposter!

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling